Wij zijn Stichting Ghana-Haarlem

Stichting Ghana is er voor iedereen die wil bijdragen aan de ontwikkeling van Ghana. Vanuit Nederland ondersteunen we met diverse lokale projecten de natuurlijke groei van dit prachtige land.

Wij zijn als Stichting niet bang om groot te denken. Deze mentaliteit zorgt er voor dat we met onze projecten doelen bereiken die in eerste instantie onmogelijk lijken.

Onze trots de moeder Theresa school voorziet honderden jonge kinderen van goed onderwijs. Diverse waterputen voorzien dorpen van schoon drinkwater en onze medische voorzieningen dragen bij aan het creëren van een gezonde leefomgeving.

 Bij het opzetten en uitvoeren van onze projecten denken wij aan de lange termijn. De voorzieningen die wij voor een gemeenschap proberen te realiseren zijn gemaakt om nog generaties lang van te kunnen profiteren.

Lokale projecten

Het ontwikkelingsproces van Ghana is erg complex, om hier als kleine stichting een maximale bijdrage aan te kunnen leveren hebben wij ervoor gekozen onze aandacht te spitsen op locale projecten. Op deze manier kunnen wij de projecten zelf van begin tot eind begeleiden en bijsturen wanneer nodig.

Zelfvoorzienend

Voor ons is het belangrijk dat onze projecten op een gegeven moment zelfvoorzienend worden. Hiermee bedoelen we dat het project niet langer afhankelijk is van invloeden vanuit onze Stichting. Zo kunnen wij onze aandacht verplaatsen naar nieuwe uitdagingen zonder dat we hiervoor oude projecten moeten opgeven.

Ons Team

Jackson Opon-Nimoh

Jackson Opon-Nimoh

Voorzitter

Jackson is de drijvende kracht achter stichting Ghana. Zijn ongekende positiviteit ligt ten grondslag van vele succesvolle projecten. Als Ghanees weet Jackson precies wat Ghana nodig heeft en is hij vastberaden om bij te dragen aan de ontwikkeling van zijn vaderland. Van voorbereiding tot uitvoering, Jackson is een expert op het gebied van lokale projecten.

Ruby Hoenderdos

Ruby Hoenderdos

Secretaris

Ruby is onze super secretaris! In haar drukke leven als studente aan de Universiteit van Utrecht weet ze altijd een gaatje te vinden voor de stichting. Haar frisse blik en creativiteit maken Ruby onmisbaar bij het opzetten van nieuwe projecten.

Chris Opon-Nimoh

Chris Opon-Nimoh

Penningmeester

Liefde voor Ghana is er bij Chris met de paplepel ingegoten. Daarmee ook de drang om zijn steentje bij te dragen aan de ontwikkeling van Ghana. Doelgericht pakt Chris alle uitdagingen op zijn pad met twee handen aan.

Kevin

Kevin

Lid

Wie wil er een stukje schrijven over Kevin? 😉

Jade

Jade

Lid

Wie wil er een stukje schrijven over Jade? 😉